Mereka Besh - i Follow

Wednesday, 16 November 2011

Rabu..ceritalah cerita..Cinta Terhalang??

Assalamualaikum...
Senyum manis terukir,salam diucap pembuka bicara...

Dalam percintaan, halangan mesti ada..kalau bukan halangan tak power root lah kan!

Tersebutlah kisah satu cerita...onceuponatime!

Dulu..punya cinta jarak jauh, special kes!..walau sekarang dah tak macam dulu hubungan kita, cinta jarak jauh kita memang sukar...mcm-mcm dugaan, kadang2 mak sampai marah-marah sebab saya terkinja-kinja depan tibi tgk konsert awak, beli buku log panjang bukan buat kajian sains tapi habis saya tampal keratan gambar-gambar awak semua, lalu emak mencampak buku ke api..sedalam api cinta kita yang jauh...menjadi debu semuanya..menci!..sentap!...berpaling tekup muka dengan bantal!huk..

Namun semuanya telah jadi...Shape Of My Heart...tapi As Long As You Love Me... saya tetap setia..cewah!

BackstreetBoys


Dan sekarang saya mula belajar, belajar untuk terima bahawa kita memang dah tak macam dulu...tangan kat kat dahi..tepuk!

Walaupun saya bukan...Uptown Girl...awak lagi, tapi saya belajar untuk...Flying Without Wing...supaya dpt teruskan semua ni tanpa awak..tepuk dahi sekali lagi!

Westlife


Tanpa kata, tanpa surat kita putuskan haluan masing-masing, itu pilihan kita bukan..tapi, awak lupa ek...

Macam terngiang-ngiang kat cuping telinga saya, awak ckp...This Is I Promise You...untuk bagi sehelai surat sebelum awak ucap...Bye Bye Bye...pada saya.

N'Sync


Hujan-hujan mcm ni, saya hanya mampu duduk tepi katil, sambil gentel tepi bantal...kesat hingus dengan lengan baju..sob!..sob!..terkonang cinta dulu-dulu..weeee!

Saya redha..tak per, mak cakap ramai lagi orang kat Malaysia ni, buat apa nak cari jauh-jauh...awak belum tahu lagi dia mcm mana, susah kalau kahwin esok...jauh mak datang tengok cucu..jenguk!... :p..

Rain

opsss!..orang Malaysia lah mak cakap!...ehekhekekeke!


Okes mak..okes...boleh??

Shazey Sam

suka mak??...hahaha, pengsan klu Sam baca..tak bleh blah bhai!


Entah kenapa, saya selalu jadi pening dengan lagu-lagu sekarang...muzik dam! dam! dam!..kdg2 eh!..mcm ni pun boleh jadi lirik lagu?..bingit telinga..adakala lebih rela layan lagu-lagu 80an..retro beb!..retro!..mgkin juga faktor usia..kekekeke..tapi, tak semua lah...ada juga yang okes.

Apa kena mengena Rain dengan Sam..??..whatever! :p

-iwsk-

11 comments:

  1. hehe..phat suka gak lagu2 BSB ni hehe

    ReplyDelete
  2. abg Phat : yesszaa!...cam nak menari lembut-lembut bahu terjungkit-jungkit je..hehe, lagu derang semua beshh kan kan :)

    ReplyDelete
  3. choootz axoera : jambu tak per..jangan jambu air..aww!..hehehe

    ReplyDelete
  4. dulu memang minat giler dengan kumpulan BSB nih..ensem2 semuakan.. :D

    sama dengan hubby lily..suka dengar lagu2 retro.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Lily : yup..derang sme emsem-emsem kan...
    hehehe, lagu retro tak sakit kapla..tapi tak lah retro sangat...cam80an n 90an..malar segar...hehe

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. hehe..lagu dieorg mmg best2 la...dulu time muda mudi je rajin..skg nie hampeh nk wat cam gtu
    sam tu jgn la jeles mak jemah :D

    ReplyDelete
  8. BSB ngan Nsync kan?terbaik!ada lagi group lain macam 98degrees, moffatts dan westlife.pergh

    ReplyDelete