Mereka Besh - i Follow

Saturday, 12 November 2011

Menjawab ek..TAG :)

Assalamualaikum...
Senyum manis terukir,salam diucap pembuka bicara...

Hola!...alamak, janji tinggal janji ke? eh! tak tak okes, insyaAllah janji akan ditunaikan, walaupun lambat sikit?..hehe, alah janganlah marah ek "atukmudabergaya"..nanti lagi banyak garis-garis kat muka..ayok! kan dah tua..wee :p

Sebenarnya, before raya Aidil Adha..eh!...Selamat Belated Aidil Adha..semoga korang semua happy-happy lah masa raya tempohari, berkorban apa sahaja, jasad ataupun nyawa

Ep!..okes, melalut sudah..sepet kena TAG dengan atukmudabergaya..tapi oleh kerana dah packing baju nak balik raya, so! jawab lepas raya lah maknanya..hah!..aá...kat kampung tak de internet, klu guna broadband Celcom pun...alahai...klu lumba dengan siput..kompom!..siput lagi laju...berdesssuuutt!

So, hari ini..ada kesempatan..nak jawab tag dari atukmudabergaya..ayoh!ayoh!..

Dan soalan untuk anda saya ialah :-

1. Tentang blog anda?

2. Bagaimana anda menulis tentang entry? (reka-reka, suka-suka, dapatkan fakta tepat dari buku etc)

3. Jenis blog yang disukai dan tidak disukai?

4. Cara anda mendapatkan followers yang ramai?

5. Pendapat anda tentang remaja zaman sekarang?

6. Jenis lelaki/perempuan idaman zaman sekarang?

7. Cara anda mengorat seseorang?

8. Putus cinta, bagaimana anda mengatasinya??

9. Perbezaan cinta orang muda (remaja) dan orang tua (dewasa)?

10. Komen anda tentang Atukmudabergaya??

11. Komen anda tentang Blog Atukmudabergaya?? hehe..

Tarik nafas panjang, hembus..fuuuhh!...sib baik dah gosok gg..wee :), dgn lafaz bismillah...jari pun menari.

Soalan diatas adalah dirujuk :-

1. Blog Wilayah Sepet Kuku ni dah banyak dah menang anugerah..yang terbaru menang anugerah skrin tue...tipoo!...alah,wilayah sepet kuku ni..blog picisan jek, biasa-biasa aje..tak de maknanya nak menang anugerah...jauh sekali nak jadi calon...glamour pun tak...kita sedar diri kita dik...sentap!..hahaha

2. Entry..tiru ofismate sebelah, sambil keje sambil taip entry kat blog...hakhak, tak lah...bergurau...biasanya diterjemah dari kehidupan sehari-harian..maka terjadilah entry..yang penuh emosi,penuh cinta,penuh takbur dan riak,penuh haloba,penuh dgn huruf-huruf je sebenarnya..yang penting, akaQ tak nak glamour!penat!..erk...abaikan..weeee ;p

3. Kebiasaanya akn jadi terpaku dgn blog yang ada gambar2 separuh seksi,gambar2 lelaki handsome,entry belai-belai..jiwa luluh bila baca..hahaha, bergurau lagi, biasanya terberhenti dekat belog yang ringkas tapi isipadat...yang unik tapi tak serabut...blog lawak tapi lawak cerdik..yang banyak gambar2 yang cantik..dan juga blog yang banyak gambar makanan dan resepi..weee!..suka makan!..faktor! dan blog yang menceritakan sesuatu yang fakta bukan auta...blog yang tak ske plak...macam time tgh baca pastue rasa mcm arrgg!..merepek!...laju je jari klik X...hah cam tu lah...soE :)

4. Paksa derang untuk follow blog ni...hantar surat ugutan kat mereka, serang di komen secara peribadi utk sebarkan gambar masa derang tengah berhajat!..Terserah pd siapa yang sudi follow...sepet tak paksa (sambil duduk tersepot dgn senyum simpul, malu!).. ;p

5. Fuh!..remaja zaman skang, remaja K-POP dik, zaman sepet dulu...zaman balada jek..

6. Chop!..pilihan lelaki bagi sepet, dengarlah lirik lagu dangdut Iwan "yang sedang-sedang saja..yang penting, dia setia"..pompuan sepet tak cenderung, masih dijalan yang lurus..weee ;p

7. Erk!...mengorat!..baling kasut kot!..hahaha, nanti dia kejar balik..weee :p

8. Putus cinta...hurrm!..cara atasinya yea...ubat gegat 2 biji sehari..*mamfusss!*..hakhakhak

9. "Hey cinta dulu-dulu..cinta malu-malu..Cinta dulu-dulu, memang susah nak bertemu..Bila dapat bertemu, nak cakap apa pun tak tahu..Tegak berdiri tersipu-sipu seram sejuk batu membisu"...CINTA DULU.."Alah, Cinta zaman sekarang sudah terlupa pantang larang, dikhalayak ramai dia pegang-pegang, kalau ditegur dia meradang, macam harimau nak menerkam"..CINTA SEKARANG..Dato SM Salim yang nyanyi, bukan sepet.

10. Atukmudabergaya ni..Muda lagi, walaupun dah ada title atuk...alah apa lah sangat yg ada dengan nama...janji jiwa muda..muda bergaya..weee :p

11. Blog atukmudabergaya, ringkas seadanya.

Yeah yeah!..finished alleady.. :)

Atukmudabergaya..nak duaposen??..weeee :p

-iwsk-

12 comments:

  1. Lom abis lg sesi jawab menjawab nih :)

    ReplyDelete
  2. EmpayarUtama : erk!!...lom selesai..??..hehehe, 11 je kan soklanya...

    ReplyDelete
  3. lily jugalah yang tak jawab lagi TAG dari kawan2..huhu..

    *Suka sgt dengan jawapan yg No.9 tu..Like2.. :)

    ReplyDelete
  4. haha thanx kerana sudi jawap I loikeee :p
    rajin2 g tag org len plak

    ReplyDelete
  5. owhhhhhhhhh da tau dah tntang tuan py blog..hihii

    ReplyDelete
  6. Cik tikah : ubat gegat rasa..ubat gigi..hahaha..tak tau apa rasa..tgk lipas lalok jek...kompom memabukkan..weee :p

    ReplyDelete
  7. Cik Nurul : yelah, layan adik2 ni...happy juga :)

    ReplyDelete
  8. CT Aja : haip! dah tahu ek...hehehe :)

    ReplyDelete